was successfully added to your cart.

Winkelwagen

Het is voorjaar. Alles ziet er weer fleuriger en frisser uit. De dagen worden langer en de zomertijd loopt. We gaan massaal naar buiten: fietsen, wandelen, tuinieren, varen of gezellig winkelen in ons fraaie dorp. De terrasjes zijn goed bezet. Heerlijk! De zon doet ons goed en produceert zelfs gelukshormonen. Ook wordt de aanmaak van vitamine D gestimuleerd door de uv-stralen van de zon. Mooier kan bijna niet. Maar pas op! Onze huid is zoveel zon niet gewend. Zonnestralen kunnen ook schade veroorzaken. Dus zijn maatregelen nodig. Bij regen pakken we een paraplu, maar bij zonneschijn moeten we ons insmeren met een goede zonnebrandcrème. Vooral het gezicht, want dat blijft altijd onbedekt.

Fabel: “met zonnebrandcrème word ik niet bruin”. Feit: “met de juiste bescherming  word je juist mooier bruin en blijft de huid beter in conditie”. Fabel: “in het voorjaar is de zon nog niet zo sterk”. Feit: “vergis je niet; 31 maart jl. was de warmste dag ooit”. Fabel: “een verbrande huid herstelt vanzelf wel weer”. Feit: “huidschade door verbranden wordt in je DNA opgeslagen; de huid vergeet nooit”. Helaas kom ik dat regelmatig in de salon tegen.

Gelukkig is er Anti-aging sun care van Babor, die zorgt voor licht- en celbescherming, UVA en UVB bescherming. De straling wordt op juiste wijze gefilterd en huidschade wordt voorkomen.  Zo kunt u toch onbezorgd van de zon genieten. Na een tijdje in de zon is ook ‘nazorg’ nodig in de vorm van een ‘after sun crème’. Onze schoonheidsspecialisten kunnen via een huidscan een pigment meting doen. Zo weet u precies wat voor u de meest geschikte zonbescherming is. En dan kunt u met een gerust gevoel genieten van de zon.

Een fijn en zonnig voorjaar toegewenst!

Alie Kersbergen

Leave a Reply